Новинарски портал за Овча купел и района

Предложение за продажба на имот на IV-та градска в Овча купел за подобряване на финансите

resize_4gradskabolnitsa
294 прегледа. 

Влошаване на здравните и икономическите показатели на общинската Четвърта градска болница, наложи да се вземат спешни мерки от Столична община, съобщават от Столица.bg По тази причина ресорният зам.-кмет Дончо Барбалов инциира среща с ръководството на лечебното заведение. След края на епидемичната обстановка в София, интензивността на работата в Четвърта МБАЛ, както и в други болници в страната, значително намаля. Това влоши лечебните и икономически показатели на общинското дружество, съобщи Барбалов във Фейсбук.
На срещата е разговарял с екипа и директора на Четвърта градска доц. Аркади Иванов и са обсъдени възможностите за подобряване на резултатите на лечебното заведение. Дончо Барбалов ще внесе за спешно разглеждане в СОС случая. Такъв доклад вече има от лятото, но е бил отложен. Ресорният зам.-кмет ще предложи да се продаде недвижим имот в кв. “Овча купел”, собственост на IV МБАЛ, който не се използва. А финансовият ресурс, получен от продажбата му, ще се инвестира от лечебното заведение за подобряване на материалната база на основната сграда на болницата. Колективът и ръководството на общинската болница са поели ангажимент да разработят оздравителен план, който след одобрение от принципала на дружеството да започне да се изпълнява възможно най-скоро. В последните 3 години с решение на СОС в Четвърта градска се направиха сериозни инвестиции за нова и модерна апаратура, а също и в ремонт на базата, но както е известно сградата е доста стара.

Снимка: Столица.бг

 

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.