Новинарски портал за Овча купел и района

Теренът за детска болница стига до Ортопедията в Горна баня

312475741_567828185343880_2321380789101860436_n
419 прегледа. 

Министерски съвет трябва реши къде ще бъде посторена Националната детска болница на заседанието утре. Един от одобрените терени се намира в Овча купел, съобщи кметът на района Ангел Стефанов във Фейсбук. Изграждането на детската болница в София бе повод за няколкото срещи с министрите на здравеопазването и на регионалното развитие през изминалите седмици. На срещите присъства и кметът Стефанов.

“Обсъжданият терен се намира зад болницата по ортопедия в Горна баня. Мястото е достатъчно голямо и, както се вижда на снимките, към момента е добре озеленено. Отстои на 700 м от метростанция. След разширението на Околовръстния път ще стане още по-комуникативно и леснодостъпно”, съобщи Стефанов.

“Ако теренът бъде избран, ролята на районната администрация и общината ще бъде да се изчисти собствеността, включително и да се прехвърли част от имота на държавата, както и съдействие относно необходимите градоустройствени процедури. Изграждането на нова и модерна болница се бави вече няколко години.”, коментира още той.

Стефанов благодари на всички активисти, работили неуморно по този казус и изказа надежда, че построяването й ще бъде приоритет на управляващите. Той обеща пълно съдействие от него и районната администрация, за да може проектът да се изпълни възможно най-бързо.

Снимки: Фейсбук

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.