Теренът за детска болница стига до Ортопедията в Горна баня

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Министерски съвет трябва реши къде ще бъде посторена Националната детска болница на заседанието утре. Един от одобрените терени се намира в Овча купел, съобщи кметът на района Ангел Стефанов във Фейсбук. Изграждането на детската болница в София бе повод за няколкото срещи с министрите на здравеопазването и на регионалното развитие през изминалите седмици. На срещите присъства и кметът Стефанов.

„Обсъжданият терен се намира зад болницата по ортопедия в Горна баня. Мястото е достатъчно голямо и, както се вижда на снимките, към момента е добре озеленено. Отстои на 700 м от метростанция. След разширението на Околовръстния път ще стане още по-комуникативно и леснодостъпно“, съобщи Стефанов.

„Ако теренът бъде избран, ролята на районната администрация и общината ще бъде да се изчисти собствеността, включително и да се прехвърли част от имота на държавата, както и съдействие относно необходимите градоустройствени процедури. Изграждането на нова и модерна болница се бави вече няколко години.“, коментира още той.

Стефанов благодари на всички активисти, работили неуморно по този казус и изказа надежда, че построяването й ще бъде приоритет на управляващите. Той обеща пълно съдействие от него и районната администрация, за да може проектът да се изпълни възможно най-бързо.

Снимки: Фейсбук

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“3″ images=“17836,17837,17839,17840″][/vc_column][/vc_row]

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?