Новинарски портал за Овча купел и района

Сформираха доброволчески отряд в Горна баня

dobrovolcheski otryad
148 прегледа. 

Активисти от столичния квартал Горна баня се събраха на 18 ноември и взеха решение да създадат общностен корпус към местното читалище “Пробуда-1926”. За това съобщи Ротари клуб “Горна баня”, който подкрепя идеята. Зад инициативата, освен Ротари клубът, застават читалище “Пробуда-1926”, местното ТД “Боерица” към БТС, представители на местната общност и местната власт.

Идеята е да бъдат сформирани постоянни екипи от доброволци, които да работят заедно по проекти и съвместни инициативи в областта на спорта, екологията, културата, социалната сфера. Инициативите и проектите, които ще са полезни и важни за местната общност, ще се избират и обсъждат на общи събрания съвместно с жителите на квартала. Част от плановете на доброволците е да съействат на местното читалище за реализация на различни проекти, насочени към местното училище и други социални институции. Общностният корпус, който също ще носи името “Пробуда”, ще представлява екип от мъже и жени, загрижени за развитието и подобряването на условията за живот на общността.

По този начин жителите на Горна баня се надяват да имат възможността лично да разглеждат и решават проблемите на територията, която обитават. “Всички участници се обединиха около идеята, че заедно можем да бъдем по-силни в предприемането на реални действия и стъпки, които да променят заобикалящата ни среда. За “Свят, в който хората се обединяват за трайни промени от които имат нужда”, отбелязват местните жители, като подчертават, че ще положат усилия заедно да привличат още съмишленици и партньори, за да реализират максимален брой успешни проекти.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.