Сформираха доброволчески отряд в Горна баня

Активисти от столичния квартал Горна баня се събраха на 18 ноември и взеха решение да създадат общностен корпус към местното читалище „Пробуда-1926“. За това съобщи Ротари клуб „Горна баня“, който подкрепя идеята. Зад инициативата, освен Ротари клубът, застават читалище „Пробуда-1926“, местното ТД „Боерица“ към БТС, представители на местната общност и местната власт.

Идеята е да бъдат сформирани постоянни екипи от доброволци, които да работят заедно по проекти и съвместни инициативи в областта на спорта, екологията, културата, социалната сфера. Инициативите и проектите, които ще са полезни и важни за местната общност, ще се избират и обсъждат на общи събрания съвместно с жителите на квартала. Част от плановете на доброволците е да съействат на местното читалище за реализация на различни проекти, насочени към местното училище и други социални институции. Общностният корпус, който също ще носи името „Пробуда“, ще представлява екип от мъже и жени, загрижени за развитието и подобряването на условията за живот на общността.

По този начин жителите на Горна баня се надяват да имат възможността лично да разглеждат и решават проблемите на територията, която обитават. „Всички участници се обединиха около идеята, че заедно можем да бъдем по-силни в предприемането на реални действия и стъпки, които да променят заобикалящата ни среда. За „Свят, в който хората се обединяват за трайни промени от които имат нужда“, отбелязват местните жители, като подчертават, че ще положат усилия заедно да привличат още съмишленици и партньори, за да реализират максимален брой успешни проекти.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?