Новинарски портал за Овча купел и района

Семерджиев пробвал да подкупи полицаи с 10 000 евро

745-425-georgi-semerdzhiev
144 прегледа. 

Делото в Софийския градски съд срещу Георги Семерджиев за кървавата катастрофата от 5 юли на бул. “Черни връх”, при която загинаха две млади жени продължи с разпит на свидетели, сред които полицаи, спирали за проверка джигита.

Семерджиев е подсъдим за пет престъпления и се намира в ареста от няколко месеца. Той е карал със 166 км/ч в нощта на катастрофата, като е минал и на червен светофар. Досега той не е дал обяснения за случилото се.

В предходното заседание бяха разпитани бившата полицайка Симона Радева, двама служители на Семерджиев, които са го видели във вечерта след катастрофата, и други свидетели на инцидента, пише “Телеграф”.

Полицаят Александър Радев разказа, че миналата година е спрял за проверка Семерджиев в Студентски град, който представил швейцарска шофьорска книжка. Автомобилът е имал фолио на стъклата, което трябвало да се свали, и светлинна лента на таблото.

Тестът за алкохол е бил отрицателен, но за наркотици е показал амфетамин и метамфетамин. Семерджиев казал на полицаите, че ще звънне на началниците им. Радев разказа, че Семерджиев не е бил задържан, защото е избягал, а той и колегите му са тръгнали да го преследват.

Документите на Семерджиев са останали в служителите на МВР.  С него е имало жена на име Инес, която обяснила, че го познава отскоро.

Евтим Евтимов, който също извършил проверки за алкохол и наркотици на бившия футболист, призна пред съда, че Семерджиев му е предложил пари.

„Каза – „Помогнете, от вас зависи всичко“, разказва Евтимов. От думите му стана ясно и дали обвиняемият е посочил конкретна сума – Семерджиев предложил подкуп от 10 000 евро.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.