Новинарски портал за Овча купел и района

Наближава крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес на предстоящите местни избори

0000564945-article2
42 прегледа. 
“Наближава крайният срок по изискването за уседналост, което изисква поне 6 месеца регистрация по настоящ или постоянен адрес, за да имате право на глас в предстоящите местни избори през есента.” Това напомни в профила си във Фейсбук кметът Ангел Стефанов.
Крайният срок за подаване на документите е 20 април. След тази дата новит жители на район Овча купел, които не са подали съответните заявления няма да могат да гласуат на предстоящите местни избори по местожителство.
За да гласувате по настоящ адрес е нужно да предоставите лична карта, договор за наем и нотариално заверени подписи от собственика (ако това не сте вие). Също така, ако все още не сте го направили, да подадете заявление за смяна на адреса в районната админситрация.
“За последните 10 години Овча купел е привлякъл над 2600 нови жители по данни на националното преброяване от 2021 г. Голяма част от тях са студенти или наематели, но също така и млади хора, които са решили да създадат семейство и да отгледат децата си тук.
Ако сте сред тях, харесвате и искате квартала и района ни да се развива по правилния начин, направете си регистрация по постоянен или настоящ адрес в района до 20 април.”, прикани Стефанов.
Снимка: ЦИК

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.