Новинарски портал за Овча купел и района

20 години затвор за убийство в София

hammer-g7bee4d3e2_1920
39 прегледа. 

Мъж беше окончателно признат за виновен и осъден на 20 години „лишаване от свобода“ за умишлено убийство, съобщават от Софийска градска прокуратура.

Подсъдимият е признат за виновен за това, че на 26.11.2019 г., в столичния парк „Борисова градина“ умишлено умъртвил друг мъж, като му нанесъл множество прободно-порезни и порезни наранявания с нож в областта на шията и гръдния кош. Деянието е извършено с особена жестокост, изразяваща се в безчовечно отношение към жертвата, изключителна ярост, ожесточение и садизъм, отбелязват от прокуратурата.

С присъда на СГС подсъдимият е признат за виновен по повдигнатото обвинение и му е наложено наказание „доживотен затвор без замяна“ при първоначален специален режим на изтърпяване на наказанието. Първоинстационната присъда е изменена от Софийски апелативен съд по жалба на защитата. На подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 20 години при първоначален строг режим на изтърпяване. Изменената присъда е влязла в сила.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.