Eксперт: Има цъкаща бомба в електротранспорта на София, спирачките на 64-годишни трамваи отказват

„Има цъкаща бомба в електротранспорта на София. Там има 64 годишни трамваи, чиито спирачки отказват, повреждат се често и по същество“. Това твърди в своя позиция експертът в Комисията по транспорт в СОС Марио Евстатиев.

Той допълва, че с подалия оставка председател на комисията Карлос Контрера неведнъж са подавали сигнали, че мотрисите са опасни.

Евстатиев е на мнение, че оттеглянето на Контрера от поста и отложената за есента спасителна програма на автобусния транспорт са притеснителни сигнали. И обяснява защо планът е толкова важен.

„Защото в момента имаме над 80 автобуса, които са в изключително лошо техническо състояние, някои от тях са на над 23 години, нямат достъп за хора с инвалидни и детски колички, нямат климатик, нямат информационни системи, с отоплението през зимата имат също проблеми“, казва Евстатиев.

А в зала се сблъскал с ярост, неприсъща за хората, а оставката на Контрера е била най-доблестния ход в една такава ситуация, твърди още той.

„Още след зала го казах ясно: „Те минираха транспорта, те, новото мнозинство“. Пътниците сами ще разберат, ако през септември, спасителният план отново бъде бламиран. Ще загатна само, че когато имате дефицит на подвижен състав, а имате линия, по която трябва да се движат 5 автобуса, но имате изправни 3, решението е да пуснете тези 3. Ако хората чакат 20 минути, може да чакат 30, 40, 50. Ето това е само един от аспектите на проблема „Недостиг на подвижен състав“, казва в заключение Евстатиев.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?