LUNAR отново озари София

Започна второто издание на фестивала LUNAR, който се радва на огромна популярност сред столичани и гостите на София. Тази година ще бъдат показани 24 визуални проекта, дело на 30 артисти и творчески студиа от 12 държави. Двойно повече сгради ще бъдат осветени през тази година.

Фестивалът се провежда под патронажа на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, а партньори са Столична община, Британското посолство, известни чуждестранни творци и др.

От своя страна Марин Петков, който е един от организаторите на LUNAR, подчерта, че тази година събитието ще бъде още по-впечатляващо, с повече видео мапинг инсталации, като са поканени над 30 известни международни артисти от над 10 държави.

В рамките на фестивала до 14 май артисти от цял свят ще разкажат истории чрез вълнуващи 3D мапинг проекции и светлинни инсталации върху емблематичните сгради от над 30 известни международни артисти от над 10 държави. Визуалните творби могат да се видят от 21:00 до 01:00 ч., а за сигурността на гражданите е въведена и временна организация на движението – в тези часове е забранено влизането на МПС по ул.“Оборище“ от бул.“Васил Левски“ до пл.“Александър Невски“, а пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ тротоарът е физически органичен от пътното платно. При необходимост СДВР пътна полиция и АПП към СО, ще ограничават движението частично или цялостно по пътното платно.

За периода от 11.05 – 14.05 метрото в столицата ще работи с удължено време до 01:00 ч. с интервали на движение в съответните участъци, както следва:

– метростанция „Сливница“ – метростанция „Младост 1“ – 15 мин.;

– метростанция „Горна баня“ – метростанция „Хаджи Димитър“ – 20 мин.;

– метростанция „Младост 1“ – метростанция „Летище София“ – 30 мин.;

– метростанция „Младост 1“ – метростанция „Бизнес парк“ – 30 мин.;

– метростанция „Сливница“ – метростанция „Витоша“ – 30 мин.

Източник: lunarlights.eu

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?