Новинарски портал за Овча купел и района

Oпит за атентат: Искали да убият Гешев с бомба с над 3 кг тротил

bloggif_644fc6c3aa532
61 прегледа. 

Главният прокурор е бил мишена за убиване. Взривното вещество, което е избухнало пред колата му е било много професионално направено и е било с над 3 килограма тротил и осколки. Това заяви на брифинг директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

“Днес около 11:30 главният прокурор с автомобила си, пътувайки към София, на един много голям завой, на който скоростта се намалява – избухва взрив. Той е изключително силен”, поясни Сарафов.

Очевидци твърдят, че след инцидента избухнал огън с височина 4-5 метра. В района се е образувал кратер с дълбочина 30-40 сантиметра и диаметър около 3 метра. В дърветата в района са открити сачми колкото човешки нокът. Отрязан е и дънерът на едното от тях.

“Очевидно бомбата е била с намерение да убие. Не е била целта ѝ сплашване, не е било фойерверки”, заяви заместник-главният прокурор.

На мястото са открити маркери, по които извършителите са се ориентирали. Взривното вещество е било поставено срещу пътя и се взривило точно като през мястото минава автомобилът на Иван Гешев.

Някой е следил маршрутите на главния прокурор. Очевидно главният прокурор е мишена за някого. И то не е мишена, която просто да бъде сплашена, а мишена, която да бъде убита. Главният прокурор е бил мишена, която да бъде убита”, коментира началникът на НСлС и допълни, че разследващите на място търсят детонатори и осколки. До няколко часа ще стане ясно и какъв е бил видът на бомбата.

“Очевидно някой е следил главният прокурор”, заяви още Сарафов.

Пътят София – Самоков край вилна зона Ярема и село Ковачевци остава затворен.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.