Oпит за атентат: Искали да убият Гешев с бомба с над 3 кг тротил

Главният прокурор е бил мишена за убиване. Взривното вещество, което е избухнало пред колата му е било много професионално направено и е било с над 3 килограма тротил и осколки. Това заяви на брифинг директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

„Днес около 11:30 главният прокурор с автомобила си, пътувайки към София, на един много голям завой, на който скоростта се намалява – избухва взрив. Той е изключително силен“, поясни Сарафов.

Очевидци твърдят, че след инцидента избухнал огън с височина 4-5 метра. В района се е образувал кратер с дълбочина 30-40 сантиметра и диаметър около 3 метра. В дърветата в района са открити сачми колкото човешки нокът. Отрязан е и дънерът на едното от тях.

„Очевидно бомбата е била с намерение да убие. Не е била целта ѝ сплашване, не е било фойерверки“, заяви заместник-главният прокурор.

На мястото са открити маркери, по които извършителите са се ориентирали. Взривното вещество е било поставено срещу пътя и се взривило точно като през мястото минава автомобилът на Иван Гешев.

Някой е следил маршрутите на главния прокурор. Очевидно главният прокурор е мишена за някого. И то не е мишена, която просто да бъде сплашена, а мишена, която да бъде убита. Главният прокурор е бил мишена, която да бъде убита“, коментира началникът на НСлС и допълни, че разследващите на място търсят детонатори и осколки. До няколко часа ще стане ясно и какъв е бил видът на бомбата.

„Очевидно някой е следил главният прокурор“, заяви още Сарафов.

Пътят София – Самоков край вилна зона Ярема и село Ковачевци остава затворен.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?