Oставиха в ареста убиеца с Поршето от околовръстното в ареста

Оставиха в ареста Димитър Любенов, който предизвика тежката катастрофа на Околовръстното шосе на София преди десетина дни. При инцидента загина френски гражданин, а други двама бяха ранени. Днес в съдебната зала той изказа съболезнования към семейството на загиналия.

Дни след инцидента Любенов беше обвинен в умишлено причиняване на пътнотранспортно произшествие.

По време на съдебното заседание защитата на Любенов- адвокат Ива Борисова възрази, че е имало умисъл. Тя заяви, че държавното обвинение трябва да провери участието на длъжностни лица в ПТП-то.

„Докато не се изкорени корупцията, тази държава ще остане счупена“, каза Борисова.

В мотивите си съдът записа, че Любенов е допускал настъпването на трагичния резултат, качвайки се на автомобила си под въздействието на алкохол и наркотици. Освен това е шофирал с изключително висока скорост и изобщо не е задействал спирачната система на автомобила, твърди автотехническата експертиза. Съдът се позова и на разпитите на част от пострадалите и очевидци, според които Любенов се е държал арогантно и не е помогнал на пострадалите. За последните две години джигитът е бил санкциониран 23 пъти за нарушения на пътя. 15 от тях- за скорост. Последният път е било дни преди катастрофата с една жертва. Определението на съда не подлежи на обжалване или протест.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?