Новинарски портал за Овча купел и района

Oставиха в ареста убиеца с Поршето от околовръстното в ареста

bloggif_63300c269b700
121 прегледа. 

Оставиха в ареста Димитър Любенов, който предизвика тежката катастрофа на Околовръстното шосе на София преди десетина дни. При инцидента загина френски гражданин, а други двама бяха ранени. Днес в съдебната зала той изказа съболезнования към семейството на загиналия.

Дни след инцидента Любенов беше обвинен в умишлено причиняване на пътнотранспортно произшествие.

По време на съдебното заседание защитата на Любенов- адвокат Ива Борисова възрази, че е имало умисъл. Тя заяви, че държавното обвинение трябва да провери участието на длъжностни лица в ПТП-то.

“Докато не се изкорени корупцията, тази държава ще остане счупена”, каза Борисова.

В мотивите си съдът записа, че Любенов е допускал настъпването на трагичния резултат, качвайки се на автомобила си под въздействието на алкохол и наркотици. Освен това е шофирал с изключително висока скорост и изобщо не е задействал спирачната система на автомобила, твърди автотехническата експертиза. Съдът се позова и на разпитите на част от пострадалите и очевидци, според които Любенов се е държал арогантно и не е помогнал на пострадалите. За последните две години джигитът е бил санкциониран 23 пъти за нарушения на пътя. 15 от тях- за скорост. Последният път е било дни преди катастрофата с една жертва. Определението на съда не подлежи на обжалване или протест.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.